veilige pigmenten voor pmu

In de afgelopen 30 jaar is er veel veranderd in de permanente make-up. Langzamerhand wordt er steeds meer bekend over de effecten van pigmenten wanneer deze langdurig in de huid aanwezig is. Door veelvuldig onderzoek en controle door o.a. de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn wij er van overtuigd dat ons pigment voor zowel jou als permanent make-up specialist alsmede voor de klant veilig is.

Waarom zijn onze TC pigments veilig?

Door uiterst zorgvuldig geselecteerde ingrediënten

Onze in Duitsland vervaardigde pigmenten worden met de meest hoogwaardige grondstoffen samengesteld. Dit wordt uiterst secuur in een laboratorium gedaan. Alle ingrediënten worden van te voren uitvoerig getest en daardoor bevat ons pigment alleen zuivere bestanddelen.

Vrij van Alcohol

De basis van ons pigment is gezuiverd water, aangezien het lichaam voor +-60% uit water bestaat is dit een logische basis voor veilige pigmenten. In reguliere pigmenten wordt alcohol gebruikt als basisgrondstof, daarnaast wordt dit gebruikt om bacteriën te doden. Het nadeel van alcohol is dat dit verdampt. In ons pigment zit novoxx® om bacteriën te doden, alcohol is daardoor niet langer nodig.

Veilig voor een gevoelige huid

Juist voor klanten die kiezen voor PMU omdat ze een gevoelige huid hebben en niet tegen reguliere make-up kunnen is ons pigment uitermate geschikt. Doordat het pigment is opgebouwd uit zuivere ingrediënten met de toevoeging van novoxx® zijn lichamelijke reacties uiterst beperkt. Wel altijd nog even voor de zekerheid bij hoge gevoeligheid achter het oor een proef uitvoeren.

Vrij van PAA's en PAK's

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft in Juni 2015 een onderzoek gedaan naar PAA's en PAK's in tattoo en permanent make-up (pmu) pigmenten. Dit zijn stoffen die in het lichaam omgezet kunnen worden tot kankerverwekkende stoffen. Het analyserapport geeft hier informatie over.

Geen zware metalen en ijzer oxides

Zware metalen en ijzeroxides kunnen schadelijk zijn voor het lichaam, het kan een vergiftiging tot gevolg hebben. Onze analyserapporten tonen aan dat al onze pigmenten vrij zijn van zware metalen en ijzeroxides. Vraag daarom indien nodig naar een geldig analyserapport bij je pigmenten.

Voldoen aan eisen van de GGD

Onze flesjes en inhoud voldoen aan de hygiënerichtlijnen van de GGD geldig vanaf 2022.

Veilig voor de MRI scan

Onze pigmenten bevatten geen ijzeroxides en daardoor kunt u veilig onder de MRI scan. Indien een pigment dit wel zou bevatten zou er een brandwond kunnen ontstaan doordat de ijzer deeltjes in de huid gaat trillen. Gebruik dus alleen pigmenten zonder ijzeroxides!

Voldoen aan REACH 2022!

Elk pigmentkleur wordt gecontroleerd (laboratoriumtest) volgens de Europese richtlijnen voor de Permanente make-up, deze staan opgesteld in REACH 2022. Wij zijn trots dat we aan de laatste (meest strenge) richtlijnen voldoen!

Meer lezen over de unieke Novoxx® technologie?

Ervaringen met TC pigments

Linsy@LinsyPMU
Read More
Ik werk nu ongeveer 3,5 jaar met de TC pigments en ik ben er zeer tevreden over. Hiervoor heb ik met een ander merk gewerkt en als mijn klanten na 6 weken terug kwamen moest ik altijd veel bijwerken. Met de TC pigments komen klanten ook na 6 weken terug maar alleen om te vertellen hoe blij ze er mee zijn!
Marjan@MarjanPMU
Read More
Ik werk al 20 jaar met de pigmenten met novoxx® technologie, ik heb gemerkt dat de kleuren door de jaren heen zeer goed zijn verbetert, ze blijven beter zitten en de houdbaarheid is verbeterd. Ten opzichte van andere merken zijn de TC Pigments mooier, bij andere merken zit er verschil in de dikte van het pigment onderling en ze zijn minder lang houdbaar. Ik ben nog steeds heel erg blij met de veilige pigmenten met novoxx®
Nienke@NienkePMU
Read More
Ik werk nu sinds een paar maanden met de trendy colors pigmenten en ze bevallen erg goed. Bij mijn oude merk moest ik vaak meer dan 2 nabehandelingen doen, de kleuren blijven nu beter zitten en veranderen ook niet van kleur. Ik ben vooral erg te spreken over de zwart, deze wordt niet blauw, pakt goed en blijft mooi in de huid. Helemaal top! Bedankt Linda voor alle adviezen!