Novoxx® Wat is het en wat doet het?

  • door

Wat is novoxx®?

Zoals je misschien al wel gelezen hebt, hebben onze TC Pigments geen ‘traditionele’ samenstelling. Ze bestaan namelijk niet grotendeels uit alcohol, maar uit gezuiverd water in combinatie met novoxx®.

Novoxx® presenteert zichzelf als een wit poeder, maar is in werkelijkheid een zeer veelzijdig ingrediënt. Novoxx® zorgt voor een pigmentoplossing vrij van conserveringsmiddelen welke optimaal beschermd is tegen bacteriën, gisten en schimmels. 

Een chemicus zou novoxx een anorganische minerale stof noemen met de volgende samenstelling:

  • 45,0% SiO2 (Siliciumdioxide)
  • 24,5% CaO (kalk)
  • 24,5% Na2O (natriumoxide)
  • 6,0% P2O5 (fosforpentoxide)

Een natuurkundige heeft het over een bioactief glas als hij het over novoxx heeft en daarmee de zogenaamde aggregaattoestand (met het blote oog waarneembare vorm).

Het fysieke woord glas is in dit geval verwarrend en daarom spreken we bij novoxx normaal gesproken van een minerale stofcombinatie. In tegenstelling tot mineralen ontwikkelt glas geen kristalstructuur. Of nog makkelijker gezegd, in mineralen zijn de atomen regelmatig gerangschikt, in glas zijn de atomen ongeordend.

Waarom is novoxx® nodig?

Conventionele conserveermiddelen, zoals die in cosmetica worden gebruikt, kunnen allergieën veroorzaken. De Europese Raad wil dat deze verboden worden in pmu kleuren.

Ziektekiemen

Alcohol als conserveermiddel is slechts in beperkte mate toepasbaar. Slechts 70% ethylalcohol of isopropanol doodt alle ziektekiemen betrouwbaar. Minder dan 18% alcohol fungeert zelfs als kweekmedium voor micro-organismen.

Verdamping

Omdat alcohol 70% echter sterk prikt in open wonden, uitdroogt en de huid verergert, kan het niet effectief worden gebruikt voor tatoeagekleuren. Verder verdampt alcohol gemakkelijk en neemt de concentratie continu af. Dit is ook het geval in verzegelde plastic flesjes.

Volgens de huidige stand van de wetenschap is novoxx® 100% biocompatibel. Dit betekent dat “novoxx” gewoon in het lichaam is ingebouwd zonder dat het wordt herkend als een vreemde stof.

Daarom kunnen allergische reacties als gevolg van novoxx praktisch worden uitgesloten.

this is novoxx®

meer voordelen van novoxx®

5% novoxx

Uitgebreide studies door Dr. Colin Charnock van de Oslo University College -Department of Health Science- bewijzen dat kleuren met 5% novoxx een uitstekende microbiologische stabiliteit bezitten.
Novoxx doodt betrouwbaar bacteriën, gisten en schimmels.

Verdampt niet

Omdat novoxx een vaste stof is, kan het niet verdampen in tegenstelling tot vloeibare conserveermiddelen. Dit betekent dat met het ouder worden van de kleur de concentratie van novoxx toeneemt.

huidvriendelijk

Het fijngemalen witte novoxx poeder is huidvriendelijk en veroorzaakt geen irritaties. Wanneer het op de huid wordt aangebracht, voelt het aan als babypoeder.

Heldere kleuren

Novoxx vervangt een deel van de pigmenten in tattoo-kleuren en verhoogt de kleurluminantie met extra reflectievlakken.

Minder allergische reacties

Tegelijkertijd wordt het allergische potentieel verminderd door de pigmentfracties in de kleur te minimaliseren.

Verlengde houdhaarheid in de huid

Een ander fascinerend aspect is de antioxidatieve werking van novoxx. Zogenaamde vrije radicalen en oxidatieve stoffen zoals ozon beschadigen de huid en vernietigen pigmenten. Dit leidt tot vroegtijdige huidveroudering en kleurvervaging. novoxx gaat deze effecten tegen en verlengt daardoor de houdbaarheid van de pigmenten in de huid. Dit effect verdwijnt echter nadat novoxx in de huid is gedesintegreerd.

Verbeterde wondgenezing

Novoxx bestaat uit hooggezuiverd calcium-natrium-fosfor-silicaat en voorziet het lichaam van belangrijke minerale stoffen die nodig zijn voor wondgenezing. Deze mineralen helpen bij het genezingsproces en verminderen de jeuk tijdens dit proces volgens subjectieve verklaringen van veel gebruikers.

Ontstekingsremmend

Een ander voordeel is dat novoxx ontstekingsremmend is. Pigmentatie-ontstekingen zijn altijd problematisch. Door de ontsteking en de daardoor geactiveerde immuunafweer vindt een verhoogde afstoting van de pigmenten plaats en leidt tot een vervaagde of gevlekte pmu.

Resistent

In vergelijking met chemische conserveringsmiddelen biedt novoxx als bijkomend voordeel dat het resistent is. Noch licht noch de huidige gebruikte stoffen in pigmentatiekleuren leiden tot de desintegratie van novoxx. Dit betekent ook dat er geen giftige of allergische afbraakproducten kunnen ontstaan.

Conclusie

Novoxx® is momenteel de enige technologie die echt veilig is en voldoet aan alle wettelijke eisen wereldwijd.

this is novoxx®

Veelgestelde vragen

Novoxx ondersteunt de genezing van wonden met zijn speciale combinatie van minerale stoffen. In een onderzoek met leprapatiënten met chronische open wonden kon 70% van de gevallen met succes worden behandeld. Novoxx ondersteunt ook genezing met pigmentatie kleuren. De bekende jeuk tijdens genezing wordt door veel gebruikers beschreven als aanzienlijk verminderd in vergelijking met conventionele kleuren.

Alcohol doodt ziektekiemen alleen in bepaalde concentraties. 70% ethylalcohol biedt de beste effectiviteit. In kleinere concentraties (kleiner dan 18%) wordt dit effect omgekeerd en fungeert alcohol als voedingsbodem voor micro-organismen. Hoe lager de alcoholconcentratie, hoe meer micro-organismen kunnen overleven. Maar omdat alcohol heel gemakkelijk verdampt, zelfs in afgesloten plastic flessen, neemt de concentratie na verloop van tijd af en gaat de conserverende werking verloren. Daarnaast heeft alcohol als nadeel dat het in wonden prikt, de huid irriteert en uitdroogt. Bij gebruik van novoxx treden dergelijke problemen niet op. Alleen de lage kosten kunnen als positief worden gezien voor het gebruik van alcohol. Kleurstoffen op alcoholbasis dienen strikt in de koelkast beneden 8°C te worden bewaard.

Novoxx desintegreert zeer langzaam in water, in een toegepaste concentratie van 5% blijft de werkzaamheid minimaal 2 jaar onbeperkt behouden. Uit verouderingstesten blijkt dat novoxx gedurende een periode van 5 jaar zijn werkzaamheid behoudt. Over het algemeen moet een pmu kleur echter binnen 12 maanden na eerste opening worden gebruikt, omdat dode ziektekiemen ook infecties en allergieën kunnen veroorzaken.

Novoxx is UV-bestendig en stelt geen specifieke eisen aan de opslag van de kleuren.

Pigmenten en huidcellen worden beschadigd door zogenaamde vrije radicalen. Dit leidt tot een sneller verouderingsproces. Novoxx is in staat de vorming van vrije radicalen te voorkomen. Theoretisch wordt de houdbaarheid van de pigmenten verhoogd en bovendien wordt het huidverouderingsproces tegengegaan.

Heb je nog vragen?

Heb je n.a.v. dit artikel nog vragen of Novoxx® of onze TC pigments met novoxx® in het algemeen. Stuur ons dan een berichtje.

Heb je nog vragen?

Heb je n.a.v. dit artikel nog vragen of Novoxx® of onze TC pigments met novoxx® in het algemeen. Stuur ons dan een berichtje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *