Veilige pigmenten voor PMU

In de afgelopen 30 jaar is er veel veranderd in de permanente make-up. Langzamerhand wordt er steeds meer bekend over de effecten van pigmenten wanneer deze langdurig in de huid aanwezig is. Door veelvuldig onderzoek en controle door o.a. de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn wij er van overtuigd dat ons pigment voor zowel u als permanent make-up specialist alsmede voor de klant veilig is. Jaarlijkse controles van de NVWA bevestigen dit al jaren lang!

Maar waarom zijn TC pigments dan wel veilig?

Trendy Colors pigmenten voor pmu, hoge kwaliteit pigmenten!Door uiterst zorgvuldig geselecteerde ingrediënten
Onze in Duitsland vervaagdigde pigmenten worden altijd met de meest hoogwaardige grondstoffen samengesteld. Dit wordt uiterst secuur gedaan in een laboratorium. Alle ingrediënten worden van te voren uitvoerig getest en daardoor bevat ons pigment alleen zuivere bestandsdelen.


PMU pigmenten voor een gevoelige huidVeilig voor een gevoelige huid
Juist voor klanten die kiezen voor permanente make-up omdat ze een gevoelige huid hebben en niet tegen reguliere make-up kunnen is ons pigment uitermate geschikt. Doordat het pigment is opgebouwd uit zuivere ingrediënten met de toevoeging van novoxx® zijn reacties van de huid uiterst beperkt. Wel altijd nog even voor de zekerheid bij hoge gevoeligheid achter het oor een proef uitvoeren.


Veilige pmu pigmenten zonder alcoholVrij van alcohol
De basis van ons pigment is gezuiverd water, aangezien het lichaam voor +-60% uit water bestaat is dit een logische basis voor veilige pigmenten. In reguliere pigmenten wordt alcohol gebruikt als basisgrondstof, daarnaast wordt dit gebruikt om bacteriën te doden. Het nadeel van alcohol is dat dit verdampt. In ons pigment zit novoxx® om bacterien te doden, alcohol is daardoor niet langer nodig. Doordat gezuiverd water ook verdampt wordt de concentratie novoxx® juist groter naarmate de tijd verstrijkt. TC pigments zijn daardoor erg lang veilig te gebruiken.


Veilige pmu pigmenten voor de MRIVeilig voor de MRI scan
Onze pigmenten bevatten geen ijzeroxides en daardoor kunt u veilig onder de MRI scan. Indien een pigment dit wel zou bevatten zou er een brandwond kunnen ontstaan doordat de ijzer deeltjes in de huid gaat trillen. Gebruik dus alleen pigmenten zonder ijzeroxides!


Vrij van zware metalen en ijzer oxides pmu pigmentenGeen zware metalen en ijzer oxides
Zware metalen en ijzeroxides kunnen schadelijk zijn voor het lichaam, het kan een vergiftiging tot gevolg hebben. Onze analyserapporten tonen aan dat al onze pigmenten vrij zijn van zware metalen en ijzeroxides. Vraag daarom altijd naar een geldig analyserapport bij uw pigmenten!


Permanente make-up pigmenten zonder kankerverwekkende stoffenVrij van PAA's en PAK's
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft in Juni 2015 een onderzoek gedaan naar PAA's en PAK's in tatoo en permanent make-up (pmu) pigmenten. Dit zijn stoffen die in het lichaam omgezet kunnen worden tot kankerverwekkende stoffen. Het analyserapport geeft hier informatie over.  


PMU pigmenten GGD goedgekeurdVoldoen aan eisen van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD)
Onze flesjes en inhoud voldoen aan de hygiënerichtlijnen van de GGD gepubliceerd in Juni 2014.
Indien u de inhoud van de richtlijnen nog een keer wilt na lezen, dat kan hier.


Voldoen aan de eisen van COE Resap 2008-1Voldoen aan de Europese richtlijnen voor permanente make-up
Elk pigmenten wordt gecontroleerd (laboratoriumtest) volgens de Europese richtlijnen voor de Permanente make-up, deze staan opgesteld in CoE ResAP (2008)1. Deze richtlijnen gaan verder dan de Nederlandse richtlijnen en hebben voornamelijk betrekking op de ingrediënten van permanent make-up pigmenten. Wij zijn trots dat we aan de laatste (meest strenge) richtlijnen voldoen!


Wat zeggen onze klanten?

Ik werk nu ongeveer 3,5 jaar met de TC pigments en ik ben er zeer tevreden over. Hiervoor heb ik met een ander merk gewerkt en als mijn klanten na 6 weken terug kwamen moest ik altijd veel bijwerken. Met de TC pigments komen klanten ook na 6 weken terug maar alleen om te vertellen hoe blij ze er mee zijn! - Linsy


Werkt u al met onze veilige pigmenten?

Bent u enthousiast geworden over onze pigmenten en wilt u ook uw klanten het beste kunnen bieden, bekijk en bestel dan online onze pigmenten inclusief beschrijving waar u ze voor kunt gebruiken.

Online bestellen