De beste tips om energie te besparen in je salon

  • door

Al met al breng je toch wel wat uurtjes door in je salon, dit wil je natuurlijk zo comfortabel mogelijk doen, voor jezelf en natuurlijk ook voor je klant!

Met de huidige energie prijzen is het helemaal niet raar als je toch alles even wilt doorlopen om te kijken waar je nog kunt besparen op je energie rekening. Wel zo fijn voor jou, maar uiteindelijk ook voor je klant. Zo hoef je namelijk geen energie toeslag door te berekenen.

We hebben de handigste energie bespaartips voor je op een rijtje gezet!

Strakke planning

Zorg dat je niet teveel tijd tussen de afspraken leeg laat. Je hebt dan toch je verwarming aan staan en eigenlijk geen klant om te behandelen.

Verwarming nodig?

Naast een strakke planning kun je ook plannen wanneer je de verwarming aan zet. Heb je een verwarming die snel warm is, zet hem dan kort voor de eerste klant komt aan zodat de klant toch comfortabel in je stoel ligt.

Comfortabel én Warm

Wil je zeker weten dat je klant het warm heeft, zorg dat je altijd een dekentje beschikbaar hebt.

Van binnenuit

Geef je klant een vleugje warmte met een kopje koffie of thee vooraf. Ook nog erg gezellig en neem zelf ook een lekker kopje zodat je het zelf ook alvast lekker warm hebt!

Voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je jezelf warm aankleed door bijv. een extra (thermo) shirt met lange mouwen aan te doen onder je (bedrijfs) kleding. Tevens kun je jouw klanten informeren om warm aangekleed te komen wegens de energie prijzen.

Temperatuur

Door genoemde adviezen te volgen kun je de verwarmingstemperatuur verlagen. Dit kan even wennen zijn, maar betaald zich wel terug!

Apparatuur

Bekijk alle apparaten die in je salon staan. Heb je ze niet nodig, haal de stekker er dan uit. Zo vermijd je niet alleen sluip verbruik maar ga je ook bewuster om met de energie verbruik. Zijn er nog verouderde apparaten (bijv. koffie automaat) die best eens vervangen mogen worden? Dan is dit het moment om ze te vervangen voor energie zuinige apparaten.

Energie tarieven

Ga eens na bij de energieleverancier wat je huidige contract is. Welke tarieven heb je? Heb je een vast contract en zo ja tot wanneer? Heb je een variabel contract, dan kun je wellicht gaan kijken op een vergelijkingssite of ergens andere de tarieven gunstiger zijn. Zeker de moeite waard!

Verduurzamen

Wil je op de lange termijn energie besparen?
Door je salon te verduurzamen investeer je nu in minder energie verbruik in de toekomst.
Welke tips zou jij kunnen toepassen in je salon?

Glas

Heb je nog ergens enkel glas, laat dit vervangen voor dubbel of tripple glas. Indien mogelijk vervang gelijk het hele kozijn voor kunstof kozijnen. Dit betekent minder onderhoud op de langere termijn en kunstof heeft een hogere isolatiewaarde dan hout.

Energie lek

Controleer bij je ramen, deuren en kozijnen op tochtplekken. Wil je dit goed uitzoeken gebruik dan een warmte camera. Maak kleine gaten dicht en plaats tochtstrips waar nodig.

Energie opwekken

Verminder je energierekening door je eigen energie op te wekken. Door het plaatsen van zonnepanelen kun je alles of een gedeelte van je elektriciteit zelf opwekken en dit scheelt behoorlijk in de portemonnee. Lees hier meer over
zonnepanelen zakelijk

Ga voor LEd

Wie zegt dat kleine beetjes niet helpen? Controleer je lampen en spots in je salon en kijk waar je welke je kunt verwisselen voor LED verlichting. Een simpele taak maar toch zeker goed voor je verbruik!

Energie sturen

Heb je radiatoren in je salon, gebruik dan radiator folie om je energie en warmte de juiste kant op te sturen. Heb je vloerverwarming? Zorg er dan voor dat je vloer geïsoleerd is zodat je geen warmte verliest.

Energie meten

Voordat  je aan bovenstaande punten begint is het goed om te kijken wat je huidige verbruik is. Nadat je aanpassingen in je salon gedaan hebt kun je goed meten hoeveel stroom/ gas je hiermee bespaart hebt.

Advies

Kun je wel wat verduurzamingsadvies gebruiken?

Wij helpen je graag, we kunnen bij je langs komen in je salon om te bespreken wat de mogelijkheden voor jou kunnen zijn.

Interesse? Neem hiervoor contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *