De 8 beste tools voor het voortekenen van de wenkbrauwen

  • door

Het voortekenen van de wenkbrauwen is een zeer belangrijk onderdeel van de permanente make-up behandeling. De klant heeft hier vaak al eigen ideeën over en uiteraard als specialist heb je ook vaak al een idee hoe je wilt gaan tekenen als de klant binnen komt lopen.

Elke specialist heeft vaak haar eigen methode om (snel) voor te tekenen. We hebben een aantal instrumenten op een rij gezet een de voor- en nadelen benoemd om je inspiratie te geven om je tekenkunsten te verbeteren.

1 - De String

De Pre-Inked Mapped String is een dun draadje welke gecoat is met zwarte inkt, zo kun je hem gelijk uit de verpakking gebruiken om lijnen te tekenen op het gezicht.

De voordelen

De nadelen

2 - De Golden Ratio Passer

De Golden Ratio Passer is een tool waarbij je de natuurlijke verhoudingen toepast in het gezicht. Je kunt de tool heel goed gebruiken om de symmetrie te checken maar ook om de knik te bepalen.

De voordelen

De nadelen

3 - De Liniaal

Gewoon een simpele (eventueel buigzame) liniaal. Waarom niet, zelfs een gewone liniaal kun je prima gebruiken om de wenkbrauwen mee op te meten.

De voordelen

De nadelen

4 - De Wenkbrauw liniaal

De Wenkbrauw Liniaal is eigenlijk een gewone liniaal maar dan is hij gebogen naar de rondingen van het gezicht. Super handig dus!

De voordelen

De nadelen

5 - De Calipher

Net als de liniaal is een Calipher heel handig bij het (na) meten van de wenkbrauwen. Tevens kun je de uitschuifbare pin goed gebruiken om bijv. langs het oog te leggen voor het bepalen van het einde van de wenkbrauwen.

De voordelen

De nadelen

6 - De Wenkbrauw sticker

De voordelen van een liniaal én de voordelen van String. Met deze Wenkbrauw Stickers kun je eenvoudig en snel de wenkbrauwen opmeten/ nameten en de vorm tekenen.

De voordelen

De nadelen

7 - Het Potlood

Bij bovengenoemde meetinstrumenten kan het handig zijn om de wenkbrauwvorm te verduidelijken met een Potlood. Kies hiervoor bij voorkeur een schuin geslepen potlood, hier kun je namelijk mooie fijne lijn tekenen waardoor de klant een goed idee krijgt van de wenkbrauwvorm.

De voordelen

De nadelen

8 - De Microbrush

Als alternatief op een potlood kun je ook een fijne Microbrush gebruiken om met bijv. Pigment lijnen of stippen te zetten voor de vorm. Op deze manier houdt je het simpel maar heb je toch een paar richtlijnen waar je rekening mee kunt houden tijdens de behandeling. Vooral handig als iemand nog best een mooie vorm heeft en er maar een paar aanpassingen nodig zijn.

De voordelen

De nadelen

Onze Aanbeveling

Er is een grote variate aan meetinstrumenten beschikbaar voor de wenkbrauwen en het kan soms lastig zijn om te bepalen welk instrument goed is.

Er is geen goed of fout als het aankomt bij het kiezen van een meetinstrument. Kies waar jij je prettig bij voelt!

Zelf gebruiken we een combinatie van meetinstrumenten. Zoals je hebt gelezen heeft elke tool zo zijn voor – en nadelen.

Ik begin meestal met het bepalen van het midden, hiervoor gebruik in het Potlood, vervolgens gebruik ik een simpele liniaal of iets anders rechts zoals de String voor het bepalen van het einde van de wenkbrauw. Deze zelfde string gebruik ik voor het bepalen van de hoogte én dikte van de wenkbrauw. Voor de positie van de knik en de start van de wenkbrauw gebruik ik de Golden Ratio Passer.

Wanneer ik overal de markeringen heb aangebracht trek ik de lijnen met het Potlood.

Naderhand controleer ik de dikte van beide wenkbrauwen nog even met een simpele liniaal. Al met al een proces van ongeveer 10 minuten.

Hulp nodig?

Heb je nog moeie met het tekenen van een mooie wenkbrauwvorm voor je klanten en zou je wel wat hulp kunnen gebruiken?

Neem dan contact met ons op voor een extra bijscholingsdag. Hier mag je geheel zelf invulling aan geven. Onze trainster komt dan bij jou in de salon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *