Informatie voor modellen

Deze informatie is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is om model te worden voor permanente make-up. In ons opleidingsinstituut zijn we geregeld opzoek naar modellen voor verschillende onderdelen in de permanente make-up. Heeft u interesse om model te zijn voor een of meerdere van deze onderdelen, lees onderstaande informatie dan goed door en bij interesse vul het formulier in.

Wat is permanente make-up?

Bij permanente make-up wordt er met kleine naaldjes pigment in de huid gepigmenteerd. Het verschil met tatoeren is dat het minder diep geplaatst wordt en er wordt met andere pigmenten gewerkt. Wij werken uitsluitend met Trendy Colors pigmenten, die als veilig bevonden zijn door de Nederlandse Voedsel en Waren Authoriteit. De pigmenten zijn ook uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid of mensen die gevoelig zijn voor reguliere make-up.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor permanente make-up, dit kan zijn door bijvoorbeeld ziekte, u kunt hierdoor uw haar verloren zijn. Door middel van permanente make-up kunt u wenkbrauwen en daarmee uw gezicht weer terugkrijgen, tevens is het mogelijk om kleine puntjes tussen uw wimperhaarzakjes te zetten waardoor uw ogen weer sprekender zijn zonder wimpers. De meest voorkomende reden voor permanente make-up is om niet elke ochtend te hoeven te tekenen. Vooral bij de wenkbrauwen kan overvloedig epileren op jongere leeftijd het gevolg hebben dat op latere leeftijd de haren niet meer terugkomen, met permanente make-up is het weer mogelijk om uw wenkbrauw definitief terug te krijgen. Ook bij de eyeliner hoeft u niet elke dag weer hetzelfde lijntje te trekken, en op latere leeftijd wordt het wellicht lastiger om het lijntje goed strak te krijgen. 

De onderdelen zijn:

Wenkbrauwen
afbeelding machine uitgelichtBij de wenkbrauwen worden er kleine haartjes gepigmenteerd tussen de bestaande haren om de wenkbrauwen weer voller te maken. De haren worden gepigmenteerd met een permanente make-up apparaat (afbeelding rechts).

FAQ1: Moet ik mijn haren wegscheren/ epileren?
U hoeft uw haren niet weg te halen, het lijkt juist natuurlijker als u nog haren heeft. Wel kunt u na de behandeling eventuele haren die buiten de wenkbrauwvorm vallen epileren/ scheren.

FAQ2: Hoe lang blijft het zitten?
Wij adviseren om elke 1 a 2 jaar uw permanente make-up te laten opfrissen, op deze manier blijft uw permanente make-up het mooist. Na ongeveer 3 - 5 jaar zal het gaan vervagen.

FAQ3: Mag ik zelf de kleur bepalen?
De kleur en de vorm van de wenkbrauwen worden samen bepaald, u gaat samen met de cursist en de trainster bekijken welke vorm het meest geschikt is voor uw gezicht en de kleur wordt bepaald aan de hand van wat u gewend bent in combinatie met huids - en haarkleur.

Voorbeeldfoto:
eyebrow

Wenkbrauwen microblading
hairstrokepen
Helemaal HOT in Nederland is permanente make-up voor de wenkbrauwen met de microblading techniek. Hier wordt er niet gewerkt met een machine, maar er wordt handmatig gewerkt met een microblading mesje. Het mesje heeft zeer fijne naaldjes wat zeer fijne haartjes als resultaat geeft.

FAQ4: Wat is het verschil tussen wenkbrauwen met een machine en wenkbrauwen met een mesje?
Hetzelfde resultaat is met beide mogelijk, wel is het zo dat bij een mesje de lijntjes heel mooi natuurlijk lijken maar dat deze ook sneller vervagen.

Voorbeeldfoto:
hairstrokesmesje


Eyeliner boven en/of onder
Tekent u elke ochtend nog een lijntje rondom uw ogen? Dit is niet meer nodig met permanente make-up, er wordt met de machine een lijntje gepigmenteerd boven of onder het oog. U kunt zelf bepalen hoe dik u het lijntje wilt of dat het lijntje bijvoorbeeld van dik naar dun loopt.

Voorbeeldfoto:
Eyeliner na


Lipliner
Heeft u kleine lippen en wilt u deze graag groter laten lijken? Dan is een lipliner een goede oplossing voor u, met een lijntje rondom uw lippen zijn er veel mogelijkheden, we kunnen uw lippen groter later lijken maar natuurlijk ook kleiner, tevens is het mogelijk om asymmetrische lippen weer symmetrisch te laten lijken. U kiest zelf de kleur die u wilt voor de lipliner, u kunt kiezen voor een natuurlijke kleur maar ook voor roze/ rode of oranje kleur.

Full lips
Bij full lips wordt er een lijntje aangebracht rondom de mond én worden de lippen in hun geheel ingekleurd, dit is vooral mooi indien u weinig kleur heeft op uw lippen en graag weer uw kleur terug wil. Of u draagt altijd lippenstift en uw lippen zijn hierdoor erg uitgedroogd en u wilt deze kleur permanent op uw lippen.

FAQ6: Hoe lang blijft lipliner/ full lips zitten?
Wanneer u 2 behandelingen heeft gedaan blijft de full lips ongeveer 3-4 jaar zitten, ook bij full lips adviseren wij om het elk jaar/ elke 2 jaar te laten bijwerken.


Mesotherapie/ Anti-aging
Bij mesotherapie wordt er met kleine naaldjes op een soort stampertje een serum aangebracht in de huid. Dit kan worden gebruikt voor een betere doorbloeding van de huid, maar ook voor het verminderen van rimpels of als u een droge huid heeft.

Voorbeeldfoto:
meso voorbeeld


Hoe gaat het in zijn werking?

Indien u interesse in bovenstaande behandelingen dan kunt u zich opgeven om model te zijn, mogelijke data staan in onderstaand formulier. U kunt kiezen waarvoor u graag model wilt zijn, kijk goed naar de locatie aangezien we zowel lesgeven in Steenwijk als in Badhoevedorp.
Wanneer u zich opgegeven heeft ontvangt u een bevestiging per mail met alle benodigde informatie, hier vind u de adresgegevens, gegevens van de trainster en extra informatie over permanente make-up. Lees deze informatie goed door en neem het toestemmingsformulier mee tijdens de behandeling.

Wie doet de behandeling?

De behandeling wordt gedaan door de cursist in samenwerking met de trainster. Al onze cursisten leren voorhand alle technieken en kunnen geheel zelfstandig werken voordat zij op een model gaan oefenen. Alle onderdelen van de behandelingen (voortekenen, kleurbepaling etc.) worden in overleg met u gedaan. U kunt tijdens de behandeling af en toe kijken in de spiegel om te zien hoe het gaat.

Wat wordt er gedaan tijdens de 2e behandeling?

Wij werken altijd met een nabehandeling (behalve bij mesotherapie), de nabehandeling wordt minimaal 4 weken na de eerste behandeling gedaan. Deze behandeling is om de puntjes op de i te zetten, de kleur en vorm worden gecontroleerd en eventueel gecorrigeerd in overleg met u. Tevens zorgt deze behandeling ervoor dat de permanente make-up langer blijft zitten.

Waarom wordt er een vergoeding gevraagd?

Er wordt voor alle behandelingen een vergoeding gevraagd, deze verschilt per onderdeel. Deze vergoeding is een onkosten - en administratievergoeding. Bij de vergoeding zit altijd 2 behandelingen inbegrepen (behalve bij mesotherapie, hier gaat het om 1 behandeling).

Wanneer mag u geen permanente make-up?

Permanente make-up wordt afgeraden indien u:

 • Antibiotica of antistollingsmiddelen gebruikt.
 • Zwanger bent in verband met verhoogde gevoeligheid voor infecties.
   Of lijdt aan enige vorm van:
   • hemofilie
   • chronische huidziekte
   • contactallergie
   • diabetes
   • immuunstoornis
   • hart en vaatafwijkingen

Wilt u zich aanmelden bekijk dan hieronder de vergoeding die gevraagd worden en de beschikbare data.

Vergoeding per onderdeel incl. nabehandeling:

Wenkbrauwen95,00
Wenkbrauwen - Microblading
95,00
Eyeliner boven
50,00
Eyeliner onder
50,00
Lipliner
125,00
Full lips
150,00
Mesotherapie
30,00