Het verhaal van: Susan Dijkstra

Het verhaal van: Susan Dijkstra

Susan heeft afgelopen maand haar opleiding tot specialist Microblading voltooid en deelt graag haar ervaring met de opleiding en het vak. 

Naam: Susan Dijkstra
Bedrijfsnaam: Salon Susan
Website: www.salon-susan.nl

Hoe ben je in de permanente make-up gekomen en wat deed je al in je salon?

Ik ben schoonheidsspecialiste en pedicure en specialiseer me de laatste jaren in behandelingen die mijn collega's in de directe omgeving juist niet doen. Voorbeelden hiervan zijn: de Brazilian wax, wimperextensions, "express lashes" (hypes die zijn overgewaaid vanuit Amerika) en de Japanse facelift massage. Ook heb ik een 100% zuiver biologisch merk, waarbij de oliën verwarmd met een penseel worden aangebracht. Ik vind het leuk om mijn klanten nieuwe behandelingen aan te bieden, ik snuffel veel op internet om te kijken of er nieuwe methodes zijn of gave hypes.

In mijn salon heb ik veel klanten die wat minder volle wenkbrauwen hebben of waar het beginstukje net mist. Verven is heel effectief voor dames met lichtgekleurde wenkbrauwen, maar je kunt alleen haartjes verven die er nog zitten. Ik ben op internet gaan kijken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van permanente make-up en ik vind dat het resultaat met een apparaat er toch wat grover uitziet dan de microblading techniek met een mesje.

Met een mesje maak je zeer fijne strokes en krijg je een heel natuurlijk resultaat; een soort haartjes in 3d! Ik hou van subtiel en fijn werken, daarom zocht ik een instituut waar ik dit kon leren. Bij het googelen kwam ik verschillende opleidingen tegen waarbij je microblading zelfs in 1 dag zou kunnen leren, volgens hen kun je dat binnen een paar uur.De een pikt het sneller op dan de ander was het verhaal. Ook kun je dan de wenkbrauwen van een model niet naar behoren afwerken, want normaalgesproken moet de cliënt na 6 weken terugkomen voor de "finishing touch".Het lijkt mij zeer onverantwoord als je geen degelijke training krijgt, want je pigmenteert wel blijvend op de huid van je klant. Uiteindelijk ben ik bij Trendy Colors terecht gekomen omdat jullie een opleiding van 3 dagen bieden en dat gaf mij een goed gevoel.

Hoe gaat het nu na de opleiding?

Ik ben me aan het voorbereiden voor de GGD keuring. Er worden hoge eisen gesteld aan de hygiëne, wat alleen maar goed is.Ik heb tijdens de laatste cursusdag een model meegenomen waar ik tijdens de keuring de nabehandeling van wil doen. Nadat ik mijn vergunning binnen heb ga ik er flink mee aan de slag in mijn salon.

Ik vond het fantastisch hoe Anneke er met de neus bovenop zat, ik heb veel informatie, aanwijzingen en suggesties van haar gekregen. Ik heb het idee dat ik er klaar voor ben. Het was bijzonder hoeveel persoonlijke aandacht wij als cursist kregen.

Susan Dijkstra

Zijn er ook al klanten die interesse hebben getoond?

Ja, ik heb al een lijstje gemaakt van klanten die graag hun wenkbrauwen gedaan willen hebben.Er zijn al minstens 9 dames die geïnteresseerd zijn. Ik ga het groots aanpakken: een aantrekkelijke actie maken die ik op mijn website en op Facebook zet. Zelf wil ik vooral een goede vaardigheid ontwikkelen in de microblading techniek en het mengen van geschikte kleuren.

Hoe heb je de opleiding ervaren?

Ik ben erg enthousiast over de lessen die we hebben gekregen, het was bijna privé-les (er was buiten mij nog 1 andere cursist). Tijdens de eerste praktijkdag was er nog een derde cursist aanwezig.

Op de eerste praktijkdag vond ik het comfort voor het model en voor mij zelf om te werken niet optimaal. Dit heb ik aangegeven. Jullie hebben hier adequaat op gereageerd door op de tweede praktijkdag een geschiktere behandelstoel te regelen.

Ik vond het fantastisch hoe Anneke er met de neus bovenop zat, ik heb veel informatie, aanwijzingen en suggesties van haar gekregen. Ik heb het idee dat ik er klaar voor ben. Het was bijzonder hoeveel persoonlijke aandacht wij als cursist kregen.

Hoe vond je het werken met onze microblading kleuren?

De kleuren vond ik heel natuurlijk overkomen, ik schilder al 20 jaar met olieverf dus ik heb wel een beetje verstand van kleur. Met de 5 basiskleuren voor de microblading techniek kun je veel - op de klant afgestemde - kleuren maken. Ik heb gehoord dat jullie kleuren niet rood of grijs worden en op de website heb ik na kunnen lezen dat dit niet het geval is.

Zijn er verder nog dingen die je kwijt wilt?

Wat ik fijn vind is dat jullie openstaan voor zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Ik ervaar het als zeer prettig dat jullie zo kleinschalig zijn, als ik jou bel of een mail stuur krijg ik een snel en concreet antwoord. Verder ben ik heel blij met Anneke als trainster, ze heeft alle aandacht voor de cursist en veel geduld. Mijn complimenten voor zowel Anneke voor de opleiding als voor Linda als "manager" van de groothandel en achter de schermen. Ik ben erg enthousiast over het vak zelf, ik hoop heel veel mensen blij te maken met een paar nieuwe wenkbrauwen.

Susan, ik wil je bedanken dat je jouw ervaring met onze opleiding en groothandel wou delen en veel succes toegewenst met jouw start in de permanente make-up met microblading techniek!


INSTRUCTIE VIDEO: Wenkbrauw potlood
4 x hoe het werken met Trendy Colors veilige pigme...

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://trendycolors.nl/