Geen inkomsten? 10 stappen om te groeien tijdens de Corona crisis

Geen inkomsten? 10 stappen om te groeien tijdens de Corona crisis

Het is lastig voor te bereiden om een situatie als het Corona virus, het heeft een enorme impact op de Nederlandse economie en we zullen dit nog een hele poos gaan voelen. Voor ons als permanente make-up specialisten betekent het dat we nu we door de overheid officieel gedwongen zijn om dicht te gaan inkomen mis lopen, maar nog wel steeds doorlopende kosten hebben. 

Wil jij deze periode goed benutten en zelfs tijdens deze periode een groei doormaken?
Bekijk dan onze 10 stappen en wordt geïnspireerd!!

1: Ga Online

Doordat alle schoonheidssalons en kappers nu toch echt officieel dicht moeten van de overheid, geen advies meer! Is het tijd om jezelf te verdiepen in zaken waar je anders niet aan toe komt, en waar kun je dit beter doen dan Online!

Op het wold wide web zijn de mogelijkheden eindeloos, er zijn webinars voor van alles!

Denk hierbij aan webinars voor marketing/ sales, Facebook Ads, Google Ads, PMU gerelateerde webinars, online workshops. Ontmoet andere PMU specialisten en wissel ideeën uit! En bovendien leer van elkaar!

2. Doe een grote schoonmaak

Hoe fijn is het om straks met een fris en schone werkplek weer te starten. Tijd voor een voorjaarsschoonmaak! Nu je geen klanten gepland hebt staan kun je eindelijk alles van de kant halen en je pmu ruimte een goed schoonmaken. Alles kastjes leeg, de vloeren en muren een goed reinigen en als je dan toch bezig bent doe dat gelijk het volgende punt.

3. Bekijk je voorraad en houdbaarheidsdata

Als je dan toch alles uit je kasten hebt gehaald kun je gelijk je voorraad bekijken. Alle klanten die je had staan zullen toch behandeld willen worden dus na de Corona periode wil je gelijk aan de slag kunnen. Bepaal nu alvast welke producten nog nodig zijn en bekijk alle houdbaarheid datums!

4. Opvolging bij je klanten

Dit zijn van die dingen waar je mogelijk normaal gesproken niet aan toe komt, zijn er klanten die bijv. Nog niet teruggekomen zijn voor de jaarlijkse touch-up. Benader deze en vraag hoe het gaat met de permanente make-up en leg uit dat je aan het plannen bent voor na Corona.

Tevens kun je recentere klanten benaderen via email of tekst of ze tevreden zijn over de behandeling en een review willen achterlaten op de website/ Facebookpagina of Google. Op deze manier helpen ze je aan potentiële nieuwe klanten!

5. Werk je administratie bij, de jaarlijkse belastingaangifte komt er aan!

Over het algemeen niet het favoriete bezigheid van veel specialisten maar de administratie bijwerken is juist in deze tijd niet alleen belangrijk maar ook goed om inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaves. Zijn er dingen waarmee je kunt besparen, bijv. Energiekosten, telefoonkosten, onnodige abonnementen, verzekeringen voor je pand/ auto/ telefoon.

Tevens komt de BTW aangifte en de Belastingaangifte voor 2019 er aan, een mooi moment om het jaar 2019 af te sluiten en te gaan kijken naar de rest van 2020!

6. Maak een planning voor Social media

Om toch het contact te houden met je klanten is Social Media een uitkomst! Ga in gesprek met je klanten en vraag hoe het met ze gaat en wat ze bezig houdt. Door de interactie aan te gaan met je klanten kom je er ook achter welke content goed werkt op Social Media en tevens per platform (Instagram vs Facebook), maak voor de rest van het jaar een planning hoe je jouw social media gaat invullen. Je kunt hiervoor een automatische planner gebruiken die de posts ook gelijk plaatst of in Word eerst een overzicht maken en de post later maken. Kijk ook bij collega's wat voor posts zij maken en welke goede interactie hebben.

7. Sorteer je klantenfoto's

Heb jij ook een telefoon vol met pmu foto's? Dan wordt het waarschijnlijk tijd om deze te organiseren. Je kunt de foto's op de je computer sorteren per klant, tevens kun je ze in de cloud zetten via bij Google Foto's. Met deze foto's kun je voor-na foto's maken, update je website door nieuwe voor-na foto's te plaatsen en gebruik deze foto's ook voor je Social Media planning.

8. Maak toekomstplannen

Juist tijdens deze moeilijke periode kunnen we maar 1 ding doen, kijk naar de toekomst en wat je nog wilt bereiken. Ga na waar je jezelf over 5 jaar ziet, wat heb je dan bereikt? En belangrijker wat moet je nog doen om dat te bereiken? Hoe ga je dat aanpakken in die 5 jaar tijd en wat heb je daar voor nodig?

Durf te dromen! Wil jij groter groeien, meer mensen kunnen helpen, meer services gaan aanbieden? Wat zijn diensten die je op de korte termijn kunt toevoegen, waar vragen klanten naar? Lees snel door voor een Extra Bonus Tip!

9. Ga extra oefenen op oefenlapjes

Gebruik je tijd die je nu hebt door extra te gaan oefenen op oefenlapjes. Ook al is werken op een oefenlapje een hele andere ervaring als op de echte huid, ze zijn ideaal voor het uitproberen van naaldconfiguraties, patronen en je zithouding. Probeer eens de eyeliner met een andere naald te doen, en pak voor de microblading eens een andere configuratie als je gewend bent. Je zult zien dat je hier veelzijdiger door wordt en nog meer zelfvertrouwen krijgt!

Let tijdens het oefenen ook vooral of je houding klopt. Heb je het handstuk goed vast en komt de naald goed op de huid. Heb je na een dag werken vaak last van je rug, let dan ook op je werkhouding, houd een rechte rug en zorg dat je werkplek in combinatie met je kruk op de juiste hoogte is afgesteld.

10. Verdiep je in de kleuren

Bekijk je assortiment aan kleuren en kijk welke kleuren je goed kunt combineren om meer diepgang in je werk te krijgen. Dit kun je voor zowel de wenkbrauwen/ microblading/ lippen als eyeliner doen.

Door verschillende kleuren te gebruiken die een tint van elkaar verschillen krijg je een realistischer resultaat. Je kunt om dit te bereiken ook kleuren gaan mengen. Wanneer je niet veel kleuren op voorraad hebt is het ook handig om "recepten" te maken met de kleuren die je wel hebt liggen. Hiervoor is het belangrijk om te weten wat de ondertonen van de kleuren zijn (rood of geel) zodat je zowel koele als warme kleur recepten kunt creëren, ideaal voor als je een klant hebt waar je geen kant en klare kleur voor hebt staan. Deze recepten kun je eenvoudig op een (dik) papier uitsmeren met bijbehorend recept.

Bijv. 50% Coffee + 50% Donkerbruin =


BONUS TIP

Heb je nog moeite met het bepalen van ondertonen, maken van recepten, en andere aspecten van kleurenleer?

Wordt dan lid van onze nieuwe Facebook Community van TC pigments, we gaan dit platform gebruiken om trainingen te geven en extra informatie plaatsen over de kleurenleer! Supergaaf!

>> TC pigments Training & Community

BONUS TIP 2

Heb je al meerdere jaren ervaring in de Permanente make-up en wil je verder groeien? Niet alleen groeien op persoonlijk vlak maar ook zeker op professioneel vlak, haal meer uit de permanente make-up en help andere dit ook te doen. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

>> Groei op persoonlijk en professioneel vlak in de Permanente make-up

TC Pigments | REACH 2022
UITGEZOCHT: Wat zit er nou eigenlijk in een pigmen...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://trendycolors.nl/